Suurkeittiötyöntekijöiden käsityksiä työkyvyn muutoksesta ja parannusehdotukset hyvinvointiryhmän ohjelmaan
Virtanen, Marjukka (2018)
Virtanen, Marjukka
Lapin yliopisto
2018
openAccess
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:ula-201803071056
https://urn.fi/URN:NBN:fi:ula-201803071056
Tiivistelmä
Tämän tutkielman tarkoituksena on selvittää, miten suurkeittiötyöntekijöiden työkyky muuttuu vuosien aikana ja minkälaisella hyvinvointiryhmän ohjelmalla työkykyä voidaan tukea. Tämän tapaustutkimuksen kohdejoukkona on erään lappilaisen suurkeittiön työntekijät. Aineistonkeruumenetelminä on haastattelu ja kyselylomaketutkimus. Tarkoituksena on antaa ääni itse suurkeittiötyöntekijöille, miten he näkevät oman tilanteen ja minkälaisilla ryhmätoimilla työkykyä voidaan ylläpitää ja parantaa. Tässä tutkimuksessa käytän pragmaattista tutkimusparadigmaa ja mixed methods -lähestymistapaa kvantitatiivisen (määrällinen) ja kvalitatiivisen (laadullinen) lähestymistapojen rinnalla. Monimenetelmäinen tutkimus näkyy sekä aineiston keruussa että analysoinnissa ja tulosten tulkinnassa. Määrällistä tulosten tulkintaa teen tilastotieteellisin menetelmin ja laadullista tulkintaa teen fenomenografista lähestymistapaa käyttäen. Tuloksissa tulee ilmi, miten suurkeittiötyöntekijöiden koettu työkyky muuttuu ja mitkä ovat kehittämisehdotukset hyvinvointiryhmän ohjelman parantamiseksi.
Kokoelmat
- Pro gradut [4083]